Mi szükséges ahhoz, hogy új domaint regisztráljak be?

A .hu és a nemzetközi (pl. com, .net) végződésű domainek folyamatai néhány lépésben eltérnek, de kezdésként minden domain ügyintézést a megrendeléssel szükséges indítani, az alábbiak szerint:

 

1) Az Ügyfélportálon válassza ki az Új megrendelés menüpontot, azon belül a Domain regisztrációt.

 

 

 

 

2) Írja be a keresni kívánt domain nevet. Egyszerre több domaint is megadhat! Ezután kattintson a „Domain nevek keresése” gombra.

 

 

 

3) Az oldal alján van lehetősége választani a keresés eredményei közül. Ha készen áll a domainek megrendelésére, kattintson a „Kiválasztott Domain nevek megrendelése” gombra.

 

 

 

 

4) A következő oldalon igényei szerint módosíthatja a domain beállításait. Lehetősége van a névszervereket módosítani, tárhelyet hozzáadni a rendeléshez, és akár a tulajdonos adatokat testre szabni (ez hasznos, ha Ön a saját ügyfele számára kíván domaint rendelni.

Ha elégedett a domain beállításaival, kattintson a „Tovább” gombra.

 

 

 

5) Az utolsó oldalon állítsa be az Ön által választott fizetési módot, és fogadja el az ÁSZF-et és az Adatkezelési szabályzatot. Javasoljuk, még utoljára ellenőrizze le az adatokat az Ügyfél információk résznél.

Ha minden megfelelő, kattintson a Megrendelés gombra. Ezután kapni fog tőlünk egy díjbekérőt.

 

 

Ha .HU domaint rendelt, küldeni fogunk egy regisztrációs lapot, amit már előre kitöltöttünk az Ön adataival. Ezt szükséges aláírva visszajuttatni részünkre.

A nemzetközi domainek ügyintézése teljesen automatikusan történik. Sikeres domain igénylés után kapni fog egy emailt, amivel meg kell erősítenie a domain regisztrációt. Ez csak annyit jelent, hogy a kapott emailben található linkre rá kell kattintania—ez nagyon hasonló ahhoz, amikor regisztrál bármilyen weboldalon, webshopban, és visszaigazoló emailben meg kell erősíteni a regisztrációját.