Hogyan tudom a Gmailen megnézni a saját domainemen futó levelezést?


Ha Gmail fiókjából kívánja nyomon követni a RackForestnél létrehozott, saját domainjén működő levelezést, azt a legkönnyebben úgy teheti meg, hogy felveszi az Gmail felületen az email fiókot POP3 kapcsolattal. Ez teljesen hasonló ahhoz, mint ha egy Outlook vagy Thunderbird levelezőprogramba venné fel az email címét.

1)     A Gmailre belépés után keresse meg a jobb sarokban a fogaskerékre hasonlító ikont. Kattintson rá, és a legördülő menüben válassza „Az összes beállítás megtekintése” menüpontot.

 

 

2)     A következő ablakban kattintson a „Fiókok és Importálás” fülre. Itt keresse meg az „E-mailek ellenőrzése más fiókokban” lehetőségek és kattintson a „Email fiók hozzáadása” hivatkozásra.

 

 

 

3)     A felugró ablakban adja meg az email címet, ami fel kíván venni. Utána kattintson a „Tovább” gombra.

 

 

4)     Válassza ki az „E-mailek importálása a másik fiókomból (POP3)” opciót. Utána kattintson a „Tovább” gombra.

 

 

5)     A következő ablakban adja meg az adatokat az alábbi magyarázatok segítségével, utána a „Fiók hozzáadása” gombra:

  • Felhasználónév: a teljes email cím
  • Jelszó: a postafiók jelszava, amit a cPanelen állított be
  • POP-szerver: a legtöbb esetben a mail.azöndomainje.hu működik, de kétség esetén a szerver nevét is használhatja. (Pl. cpanel1.rackforest.com, a szerver sorszámát mindig ellenőrizze!)
  • Port: 995 (ez a biztonságos kapcsolathoz kell)
  • A letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren: ez hasznos lehetőség, ha a biztonság kedvéért a tárhelyén is tárolni kívánja leveleit.
  • Mindig biztonságos kapcsolatot kívánok használni: javasolt bekapcsolni

 

6)     Ha csak a bejövő leveleit kívánja Gmail fiókjában nyomon követni, az utolsó ablakban válassza ki, hogy nem szeretne leveleket küldeni a fiók nevében. Utána kattintson a Befejezés gombra.