Hogyan tudok több felhasználót hozzáadni a cPanel fiókomhoz?

Ha szükséges a cPanelhez plusz hozzáférés, például a fejlesztője számára, vagy az email fiókokhoz az egyes felhasználóknak, akkor a cPanel Manage Team opciója erre lehetőséget kínál az újabb cPanel verziókon.

Ha esetleg nem találja ezt a lehetőséget a tárhelyén, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal!

Néhány fontos információ a Manage Team opció működéséről:

  • További 7db felhasználó hozzáadására van lehetőség
  • A plusz felhasználóknak a cPanel belépéshez a felhasználónév@fődomain.hu formátumot kell használni, valamint a saját jelszavukat.
  • Többféle szerepkört lehet kiosztani az újonnan felvett felhasználók számára: Web, Adatbázis, Email, Adminisztrátor. A DNS zóna szerkesztése csak az Adminisztrátor szerepkörrel lehetséges.
  • Adminisztrátor jogosultsággal sem lehet további felhasználókat hozzáadni, így nem kell aggódni, hogy valaki illetéktelen felhasználókat engedne be.
  • A plusz felhasználó számára létrehozható egy az ő nevével megegyező email fiók, FTP, és WebDisk is.
  • Ha törli a plusz felhasználót, és létezett hozzá bármilyen plusz fiók (email, ftp), akkor az is törlődni fog.
  • Beállítható, hogy a hozzáférés csak meghatározott ideig éljen. Ez például akkor lehet hasznos, ha azt szeretné, hogy a felhasználó addig létezzen, amíg a szerződése él a webfejlesztővel.

Az alábbiakban megtekintheti lépésről lépésre az új felhasználó hozzáadás folyamatát:

  1. Válassza ki a Manage Team menüpontot a cPanelen, a Beállítások dobozban, vagy bal oldalon a menüsávban.



  2. A következő ablakban kattintson rá a “Create Team User” gombra.



  3. A következőkben adja meg az új felhasználó alap adatait:
    • 1) Felhasználónév: értelemszerűen egy felhasználónév
    • 2) Jelszó: Küldhet az új felhasználó számára emailt is, hogy maga intézze a jelszó beállítást, de megadhatja előre is. Javasolt a cPanel saját Generate eszközét használni az előre megadott jelszóhoz.
    • 3) Contact email: Mindenképp egy működő címet szükséges megadni. Ha előre jelszó beállítási emailt kíván kiküldeni, vagy esetleg resetelni kell később a jelszót, akkor ide megy az email a cPaneltől!
    • 4) Roles: A felirat szerint opcionális, de ha nem ad meg semmit, akkor a felhasználónak belépés után nem lesz joga semmihez!



  4. Fogadja el a Security Risk figyelmeztetést.



  5. A Services alatt beállíthatja, ha valamilyen plusz fiókot szeretne a felhasználónak létrehozni. Csupán a “Disabled” kapcsolót kell mellette átállítani “Enabled”-re.



  6. A Security Settings alatt beállíthatja, hogy mennyi ideig éljen a hozzáférés. Ez például arra az esetre hasznos lehet, ha addig szeretné, hogy meglegyen a felhasználó, amíg a szerződése él a webfejlesztővel.



  7. Ha mindennel elégedett, kattintson az oldal aljára a “Create” gombra.